ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Брюссельське видання Euractiv опублікувало статтю з мапою України без Криму

10.03.2021, 17:46

Брюссельське видання Euractiv опублікувало мапу України без окупованого Криму в статті про її спільну з Молдовою та Грузією інтеграцію з Європейським Союзом, повідомляє Крим.Реалії.

Так, у статті уточнюється, що ЄС став оптимістичніше ставитися до цієї тенденції.

Посиланням на публікацію з некоректною мапою України поділився на своїй сторінці у Twitter видавець і старший редактор Euractiv Георгій Готєв.

 

 

Раніше повідомлялося, що Міністерство освіти і науки Естонії відкликає з обігу підручник англійської мови, в якому Крим вказано як частину території Росії. Видавництво має виправити розміщену в підручниках два роки тому мапу. Це виявили представники Конгресу українців Естонії, які у квітні цього року звернулися до видавництва та естонського міністерства. Пізніше в міністерстві повідомили, що цю сторінку переклеять і Кримський півострів позначатиметься як частина України.

У вересні 2020 французький телеканал ARTE опублікував мапу, де окупований Крим позначено як територію Росії.

До цього британська загальнонаціональна телерадіомовна організація BBC вибачилася за публікацію мапи України без Криму в новині про катастрофу в Харківській області літака Ан-26.

Перед цим французька газета Le Monde опублікувала мапу поширення коронавірусу у світі. Водночас Крим на цій карті був позначений як російська територія. Пізніше видання виправило мапу.

Liked the article?
Help us be even more cool!