ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Британський телеканал придбав картину Гітлера, щоб телеведучий спалив її вогнеметом

13.10.2022, 11:39
Фото – Channel 4 / Rob Parfitt
Фото – Channel 4 / Rob Parfitt

Британський телеканал Channel 4 придбав картину Адольфа Гітлера і дозволить глядачам у студії вирішити, чи варто телеведучому, коміку Джиммі Карру спалити її з вогнемета. Про це повідомляє Суспільне з посиланням на The Guardian.

Майбутні телевізійні дебати під назвою “Проблеми з мистецтвом” (Art Trouble) поставлять питання про те, чи можна відокремити твір мистецтва від його творця, перед тим, як вирішити, які твори знищити за допомогою різноманітних інструментів.

Телеканал придбав роботи низки “проблемних” художників, зокрема Пабло Пікассо, а також засудженого педофіла Рольфа Харріса та сексуального насильника Еріка Гілла.

Програмний директор Channel 4 Ян Кац пояснив концепцію шоу: “У кожного твору мистецтва є захисники. Буде хтось, хто сперечатиметься не за Гітлера, а за те, що його моральні якості не мають вирішувати, чи існує твір мистецтва, чи ні”. І додав, що Art Trouble оспівує давню традицію “іконоборства і неповаги” на телеканалі, який колись транслював розтин трупа і давав людям наркотики в прямому ефірі.

Як пише видання, сам Джиммі Карр неодноразово зазнавав критики за свої жарти, а один з них (про Голокост у нещодавньому спеціальному випуску на Netflix на початку 2022 року) був засуджений численними групами, що виступають проти ненависті. Що не заважає йому останні 10 років бути одним з найпопулярніших ведучих численних телевікторин і передач.

Liked the article?
Help us be even more cool!