ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Британський суддя зізнався, що написав вирок за допомогою ChatGPT

19.09.2023, 17:21
Фото – Мінцифри
Фото – Мінцифри

Суддя британського апеляційного суду заявив, що за допомогою штучного інтелекту ChatGPT написав частину вироку й назвав чат-бот “вельми корисною річчю”.

Про це він сказав на конференції Юридичного товариства, повідомляє The Telegraph.

Суддя Бірсс, який спеціалізується на інтелектуальній власності, заявив, що скористався генератором тексту, щоб підсумувати сферу законодавства, з якою він ознайомлений, і скопіювати підсумок у текст вироку. 

За його словами, подібні ШІ-програми мають “великий потенціал”: “Я вважаю, їх найперспективнішим аспектом є те, що таку лінгвістичну модель можна попросити підсумувати інформацію. Вона є корисною, її використовуватимуть – можу сказати, що я сам її використовував”.

Він розповів, що попросив ChatGPT дати йому підсумок цієї сфери законодавства і той видав абзац. 

“Я знаю правильну відповідь, адже збирався сам написати абзац з тим самим змістом, але чат-бот зробив це за мене, і я додав цей абзац у свій вирок. Вельми корисна річ. Я беру на себе повну особисту відповідальність за зміст мого вироку, я не намагаюся скинути цю відповідальність на когось іншого. Все, що зробив ШІ, – це виконав завдання, яке я збирався виконати сам і до якого знав правильну відповідь і міг упевнитися, що відповідь прийнятна”, – сказав суддя.

Як пише видання, цей випадок є першим відомим, коли член британського судочинства скористався штучним інтелектом, щоб написати частину вироку.

Управління юстиції відмовилося давати коментар або давати однозначну відповідь щодо того, чи вони видавали офіційні вказівки суддям щодо використання ChatGPT.

Марія Ігнатьєва, Катерина Дячук

Liked the article?
Help us be even more cool!