ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Британська літературна премія віддала грошову винагороду кібершахраям

19.04.2021, 13:56
Фото – fakty.com.ua
Фото – fakty.com.ua

Британська літературна премія Rathbones Folio Prize визнала, що виплатила 30 тис. фунтів стерлінгів (близько 1 млн 156 тис. гривень) кібершахраям, які видали себе за лавреатку минулого року – мексиканську письменницю Валерію Луїселлі. Про це повідомляє "Читомо" з посиланням на The Bookseller.

Директор премії Мінна Фрай підтвердила виданню, що якісь "просунуті кіберзлодії" обдурили пильність організаторів, видали себе за Луїселлі та попросили перевести належну їй суму через PayPal. Обман розкрився, коли гроші вже були надіслані. Організатори миттєво повідомили про випадок поліцію і колег. Про те, чи проводилося розслідування і якщо так, то з яким результатом, нічого не повідомляється.

Фрай заявила, що попри втрату грошей Луїселлі, авторка роману “Архів зниклих дітей” (Lost Children Archive), все ж отримала свою нагороду.

“Втрачені кошти були виділені коштом скорочення різних витрат”, – повідомила директорка Folio Prize, додавши, що фінансову допомогу також надав генеральний спонсор премії – інвестиційна компанія Rathbone Investment Management.

Премія Rathbones Folio Prize була заснована 2014 року, вручається щорічно за найкращий літературний твір англійською мовою, незалежно від його форми. Журі премії називається Академією, до її складу входять понад 250 письменників та критиків, зокрема Маргарет Етвуд, Пітер Кері та Заді Сміт.

Liked the article?
Help us be even more cool!