ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Британська компанія заявила про витік даних мільйонів користувачів Facebook

20.12.2019, 11:05
Фото – newsroom.fb.com
Фото – newsroom.fb.com

Британська дослідницька компанія Comparitech заявила про витік даних більш ніж 267 мільйонів користувачів соцмережі Facebook в інтернеті. Про це йдеться в заяві Comparitech, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За інформацією компанії, у вільний доступ в інтернеті потрапили телефонні номери, імена, ідентифікатор облікового запису. Стверджується, що вперше базу виявили 4 грудня, а 12 грудня дані були опубліковані на хакерському форумі, звідки їх можна було вільно завантажити. Після виявлення витоку з боку експерта Боба Дяченка та його скарги інтернет-провайдеру базу заблокували, додали в компанії.

Зазначається, що витік переважно стосувався користувачів Facebook зі США. Дані могли використовувати для фішингового розсилання або надсилання спаму, вважають у Comparitech.

У дослідницькій компанії достеменно не знають, як хакери отримали доступ до даних. За однією з версій, їх було вкрадено через Facebook API до того, як компанія обмежила доступ до телефонних номерів у 2018 році, за іншою – за допомогою скрейпінга (технологія отримання даних вебсторінок за допомогою скриптів). Дяченко також припустив наявність уразливості в системі безпеки Facebook API.

Liked the article?
Help us be even more cool!