ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Британський медіарегулятор обмірковує заходи щодо РЕН ТВ і "НТВ Мир"

01.11.2018, 12:59
Фото - kp.ua

Британський наглядовий орган у сфері мовлення Ofcom розглядає скарги на порушення принципів неупередженості та правдивості з боку ще двох російських телеканалів - РЕН ТВ і “НТВ Мир”.

Інформацію про те, що Ofcom обмірковує заходи проти РЕН ТВ і “НТВ Мир”, підтвердила 31 жовтня на слуханнях у парламенті Британії голова Ofcom Шарон Уайт, повідомляє ВВС.

“Ми розглядаємо їх прямо зараз”, - відповіла Уайт на запитання голови комітету Палати громад з культури, ЗМІ і спорту Деміана Коллінза про скарги на ці два канали.

У чому конкретно полягають претензії, ні Коллінз, ні Уайт не уточнили, але відомо, що скаргу на “НТВ Мир” у травні в Ofcom подала литовська державна комісія з телебачення і радіомовлення.

Литовці звинуватили канал у неправдивому й однобокому висвітленні подій в Литві під час Другої світової війни.

Литва подавала скаргу до Лондона, тому що ці канали - версії російських РЕН ТВ і НТВ для зарубіжного мовлення - зареєстровані саме в Британії і на підставі британської ліцензії мовлять в інших країнах Євросоюзу.

Щодо російського каналу RT, орієнтованого тільки на закордон, Ofcom, за словами Уайт, зараз веде розслідування щодо десяти випадків ймовірно упередженого і неправдивого висвітлення різних тем: збройного конфлікту на сході України, ситуації в Сирії, отруєння Скрипаль і так далі.

Яке покарання загрожує каналам і чи загрожує взагалі, до закінчення розслідування Ofcom сказати неможливо.

Як повідомляв ІМІ, у квітні 2018 року британський медіарегулятор Ofcom розпочав сім розслідувань проти Russia Today, яку підозрюють у порушенні принципу неупередженості.

У травні 2018 року Ofcom відкрив три нові розслідування проти підтримуваної Кремлем телекомпанії Russia Today (RT), яку підозрюють у порушенні принципу неупередженості.

Liked the article?
Help us be even more cool!