ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Британія проведе перший глобальний саміт з безпеки штучного інтелекту

08.06.2023, 12:04
Фото – Unsplash
Фото – Unsplash

Британія цього року проведе глобальний саміт з безпеки штучного інтелекту, а прем’єр-міністр Ріші Сунак і президент США Джо Байден обговорять цю технологію на своїй зустрічі 8 червня. Про це повідомляє Reuters із посиланням на заяву уряду Великої Британії, пише ZN.ua.

На саміті розглядатимуться ризики штучного інтелекту, включно з прикордонними системами. Обговорюватиметься, як їх можна пом’якшити за допомогою скоординованих на міжнародному рівні дій. Дата події поки не називається.

Байден і Сунак під час зустрічі працюватимуть над координацією своїх підходів до критичних і нових технологій з метою зміцнення своєї економічної безпеки. Сунак запланував широкі дискусії з Байденом стосовно Британії та США. Обговорюватимуть, як обидві країни можуть працювати разом, щоб зміцнити свої економіки та "спільне лідерство в технологіях майбутнього".

Американська технологічна компанія Palantir Technologies, яка вже має понад 800 співробітників у Британії, окремо оголосить про плани зробити Велику Британію своєю новою європейською штаб-квартирою з розроблення ШІ, йдеться в заяві британського уряду.

Декілька урядів думають, як пом’якшити небезпеку нової технології, яка пережила бум інвестицій і споживчої популярності останніми місяцями, після випуску OpenAI ChatGPT. 

Регулятори в усьому світі намагаються розробити правила, що регулюють використання генеративного штучного інтелекту, який може створювати текст, зображення, а його вплив порівнюють з появою інтернету.

Liked the article?
Help us be even more cool!