ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Велика Британія посилить законодавство для боротьби з російською дезінформацією в соцмережах

05.07.2022, 10:00
Фото – medium.com
Фото – medium.com

Уряд Великої Британії ініціює новий закон, який вимагатиме від соціальних мереж активно боротися з дезінформацією, опублікованою іноземними державами, зокрема росією, повідомляє ZN.ua з посиланням на Reuters.  

Як зазначив уряд, закон протидіятиме фейковим обліковим записам у Facebook і Twitter, які були створені від імені іноземних держав для впливу на вибори чи судові процеси.

Британський комунікаційний регулятор Ofcom розробить рекомендації, щоб допомогти компаніям соціальних медіа дотримуватися закону. Також регулятор отримає право запроваджувати штрафи за порушення.

Міністр цифрових технологій Надін Дорріс заявила, що вторгнення рф в Україну показало, як росія використовує соцмережі для поширення брехні про свої дії.

"Ми не можемо дозволити іноземним державам або їхнім маріонеткам використовувати інтернет для безперешкодного ведення ворожої онлайн-війни. Саме тому ми посилюємо наші нові засоби безпеки в інтернеті, щоб гарантувати, що компанії соцмереж виявляють і викорінюють дезінформацію", – сказала Дорріс.

Раніше Єврокомісія представила жорсткий кодекс поведінки в боротьбі з дезінформацією, вже підписаний такими інтернет-гігантами, як Google та Twitter. Оновлена версія кодексу, узгоджена на тлі пандемії коронавірусу та невмотивованої повномасштабної війни росії проти України, передбачає серед іншого посилення боротьби з так званими "дипфейками", тобто дуже правдоподібною дезінформацією, в чому досягла успіху російська пропаганда.

Liked the article?
Help us be even more cool!