ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Британія надасть 9 млн фунтів на підтримку незалежних ЗМІ в Україні

02.07.2019, 13:48
Фото – mediapravo.com

Велика Британія підтримає незалежні ЗМІ в Україні через новий трирічний проєкт з бюджетом у 9 млн фунтів стерлінгів. 

Про це заявив британський міністр у справах ООН та Співдружності Тарік Ахмад під час третьої щорічної Української конференції з питань реформ, яка відбувається в Канаді, повідомляє “Європейська правда”.

“Сьогодні я можу оголосити, що ми активізуємо нашу підтримку незалежних ЗМІ в Україні через новий проєкт у 9 мільйонів фунтів стерлінгів, який зміцнить стійкість суспільства до дезінформації та допоможе підвищити підзвітність уряду за допомогою розвитку незалежних джерел інформації в Україні та країнах Східного партнерства”, – сказав Ахмад.

Він додав, що незалежне медіасередовище, яке охоплює громадське мовлення, є основою стабільної та успішної демократії.

У заяві британського уряду також повідомляється, що Британія протягом наступного року зобов'язується виділити понад 37 мільйонів фунтів стерлінгів для підтримки більш широких реформ в Україні, включно з обороною, гуманітарними зусиллями, розширенням прав і можливостей жінок та боротьбою з корупцією.

“Протягом останніх п'яти років Україна досягла більшого прогресу, ніж за попередні 23 разом. Зараз ми бачимо скоординований план реформ в уряді. Ми бачимо більш прозору систему закупівель, реформований банківський сектор, кращу медичну допомогу та більш децентралізований процес ухвалення рішень, який є ближчим до людей. На тлі невблаганної російської агресії це досить чудове досягнення”, – йдеться в заяві.

Liked the article?
Help us be even more cool!