ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Британія і Канада створюють коаліцію за свободу ЗМІ

15.07.2019, 12:06
Фото - Getty Images/AFP/P.Lopez/DW

Великобританія і Канада створюють коаліцію із забезпечення свободи засобів масової інформації. Про це повідомили міністр закордонних справ Великобританії Джеремі Хант і міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд, повідомляє DW з посиланням на прес-служби зовнішньополітичних відомств Великобританії та Канади.

Завданням коаліції, зокрема, буде залучення уваги до нападів на журналістів. При цьому дії нової структури будуть спрямовані на те, щоб змінити “політичні розрахунки” осіб, що загрожують репортерам, а також зробити більш вагомими наслідки для тих, хто “порушує свободу ЗМІ”.

Засновники коаліції планують проводити щорічні конференції з залученням світових лідерів і голів урядів, представників громадянського суспільства і медійного співтовариства. Перша подібна конференція пройде в Канаді в 2020 році.

Ініціатива буде підтримуватися Глобальним фондом щодо захисту ЗМІ - міжнародною робочою групою з вироблення національного регулювання в медійній сфері.

Правову підтримку їй буде надавати незалежна експертна комісія під головуванням колишнього голови британського Верховного суду лорда Девіда Нойбергера та за участю відомих міжнародних юристів, включаючи Амаль Клуні, спецпосланця британського МЗС з питань свободи ЗМІ.

Рішення про створення коаліції прийнято за підсумками Глобальної конференції зі свободи ЗМІ в Лондоні. Вона зібрала понад 1500 делегатів з більш ніж 100 країн світу.

Liked the article?
Help us be even more cool!