ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Британських журналістів не пустили в Білий дім через відмінності у форматі дат народження

30.01.2017, 12:56

Британські журналісти, які приїхали висвітлювати візит прем'єр-міністра Британії Терези Мей у Вашингтон, не змогли потрапити в Білий дім через відмінності в форматах написання дати народження в Сполученому королівстві і США, повідомляє ВВС.

У британському варіанті англійської мови дати записуються в звичній для Європи послідовності “число-місяць-рік”, в США ж спочатку вказується місяць, а потім число і рік.

“Британські журналісти залишилися за межами Білого дому, тому що наші дати народження записані в британському форматі і американські служби безпеки цього не розуміють”, - написав у Твіттері політичний редактор порталу Buzzfeed Джим Уотерсон.

“Тих, хто народився після 12-го числа пустили всередину”, - додав він пізніше.

На інцидент біля Білого дому поскаржився і репортер британської газети Mail on Sunday.

“Прес-секретар Білого дому щойно картав мене по телефону за сміх, коли вони розповіли, що не знали про відмінності в британському форматі дат”, - написав він у Твіттері”.

“Що тут смішного? Одна людина написала свою дату народження як 01/08/[рік], чому ми повинні були очікувати, що це означає 1 серпня? Чому?”, - навів журналіст слова представника Білого дому.

Нагадаємо, 27 січня Тереза ​​Мей прибула до Вашингтона на зустріч з президентом США Дональдом Трампом.

Liked the article?
Help us be even more cool!