ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Британія готова сприяти розвитку незалежних ЗМІ в Україні - посол країни

25.08.2016, 10:58

22 серпня у Харкові журналісти, активісти та медіа-експерти зустрілися з Послом Великої Британії в Україні Джудіт Гоф. На зустрічі, співорганізаторкою якої виступила представниця ІМІ у Харківській області, посол зазначила, що Об'єднане Королівство наразі планує збирати більше інформації та вивчати ситуацію з медіа на Харківщині, адже бачить необхідність підтримувати незалежну журналістику.

Головною темою для обговорень стали важелі впливу на медіа Харківщини, поява нових ЗМІ після Революції Гідності та розвиток старих проектів.

На неформальну зустріч прийшли учасники тренінгів ІМІ за підтримки Уряду Британії, що відбувалися у березні Харкові, та медіа-експерти. Джудіт Гоф цікавилася, які існіють перспективи харківських ЗМІ, а також про британську політику щодо України та досвід Королівства у розвитку медіа.

Також посол розповіла журналістам, що оскільки давно працює в Україні, вона спостерігає видимі зміни у роботі та підходах засобів масової інформації. “Ми завжди зацікавлені у діалозі в суспільстві. Ми впевнені у вашому досвіді та професіоналізмі. І також не можемо не помічати  появу незалежних медіа громадянського суспільства, що вже є серйозним кроком вперед”, - зазначила Джудіт Гоф.

У свою чергу, журналісти роповіли послу про заполітизованість телебачення та преси в Харкові та наголосили, що через це довіра населення до ЗМІ також є досить низькою. Присутні медійники та представники Британського Посольства дійшли спільної думки, що виправляти ситуацію можна тільки якістю та професійністю у роботі. “Зараз у британських журналістів є повний доступ навіть до приміщень у міністерствах. А міністри шикуються у чергу за інтерв'ю у пресі. Так ми вибудовуємо довіру громадян.  Але так було не завжди, ми також до цього йшли”, - зазначила  Джудіт Гоф під час спілкування.

На сам кінець вона пообіцяла, що невдовзі представників ЗМІ Харківщини ще раз запросять поспілкуватися на цю ж тему.

Фото - Накіпило

Liked the article?
Help us be even more cool!