ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

БПП вимагає від "1+1" допустити депутата на "Право на владу". На каналі вважають це спробою вплинути на редполітику

01.03.2019, 15:10
Фото - 1plus1.ua

Фракція партії “Блок Петра Порошенка” вимагає допустити депутата Артура Герасимова на ток-шоу “Право на владу” на каналі “1+1” або офіційно визнати відмову від “незручного” для гостей студії спікера. Про це йдеться в “заяві фракції партії “Блок Петра Порошенка” щодо виявів цензури на загальнонаціональному телебаченні” від 28 лютого, повідомляє “Детектор медіа”.

“Телеканал спочатку запросив Артура Герасимова до участі в ефірі та проанонсував його участь у ток-шоу. Запрошення представника Президента України Артура Герасимова в соціальних мережах підтвердила і ведуча програми Наталія Мосейчук. Однак редакція вирішила виключити Артура Герасимова зі списку запрошених гостей.

Особливо обурює факт, що попередній анонс програми прозвучав не від редакції програми, а від Юлії Тимошенко, яка, як виявилося, чітко володіє темою та нюансами задовго до майбутнього ефіру”, – йдеться в заяві фракції БПП, яка вимагає від редакції проекту “Право на владу” дотримуватися журналістських стандартів, зокрема щодо об’єктивності і неупередженості.

У відповіді на заяву БПП “1+1 медіа” зазначив, що на ефір суспільно-політичного ток-шоу "Право на владу” від 28 лютого були запрошені виключно кандидати в президенти України, а також експерти в заявленій темі.

“Діалог щодо запрошення Петра Порошенка в ефір програми між його командою та редакцією програми триває вже кілька тижнів, втім нещодавно ми отримали від його партії пропозицію – покликати замість діючого президента в ефір голову фракції БПП – Артура Герасимова. Начебто президент особисто дав йому доручення представляти в ефірі каналу “1+1” свою позицію. Ми вражені тим, що президента має хтось представляти. Ще раз наголошуємо, на ефір “Право на владу” запрошені саме кандидати в президенти. Якщо Петро Порошенко вважає, що і на виборах 31 березня замість нього має брати участь саме Артур Герасимов, просимо нас про це повідомити. В такому разі будемо раді бачити його у студії ток-шоу”, – йдеться у відповіді “1+1 медіа”.

На каналі кажуть, що вражені спробами президента та його партії вплинути на редакційну політику. “Нам би не хотілося розцінювати як одну із них сьогоднішній “мітинг” біля головного офісу “1+1 медіа” з проплаченими учасниками, "замовником" якого активісти назвали діючого президента Петра Порошенка”, – зазначив “1+1 медіа”.

Прес-секретар Юлії Тимошенко Марина Сорока в коментарі виданню зазначила, що жодних секретів щодо теми чи анонсів програми “Право на владу” не існує. “Мені подзвонила гостьовий редактор і запросила Юлію Володимирівну на програму. Ми поцікавилися темою і складом учасників, нам відповіли, що йтиметься про розслідування Бігуса і що запрошені чотири кандидати в президенти. Жодних секретів, на Facebook є сторінка програми “Право на владу”, на якій є анонси і перелік гостей. І в Юлії Тимошенко є прес-служба, яка їй допомагає отримати таку інформацію”, –  сказала Марія Сорока.

Liked the article?
Help us be even more cool!