ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Борис Джонсон є першим журналістом "Telegraph", який став прем’єром після Черчілля

25.07.2019, 16:42
Фото - businessinsider.com/Reuters

Колишній редактор Telegraph Борис Джонсон став першим журналістом видання, який став прем’єр-міністром Великої Британії після Уінстона Черчілля. Про це повідомляє британська Press Gazette.

“Автор колонок Telegraph стає сьогодні прем’єр-міністром”, - написав у мессенджері виконавчий директор Telegraph Нік Хью. - Борис перший журналіст Telegraph після Уінстона Черчілля, хто очолює країну”.

Борис Джонсон обійняв посаду 23 липня після візиту до Букінгемського палацу.

Уінстон Черчіль був довгий час кореспондентом для Telegraph, з 1897 року, писав про війну з території сучасного Пакістана. “Черчілль-репортер сформував Черчілля-політика, який правильно оцінив фігуру Гітлера”, - Хью.

Джонсона звільнили з газети у 1988 році, коли він був стажером. Скандал спричинило те, що Джонсон сфальсифікував цитату, яку приписували його хрещеному, історику Коліну Лукасу.

Але Джонсон повернувся до "Telegraph". Упродовж п‘яти років він був власкором часопису у Брюселі, згодом його призначили засупником редактора. Потім Джонсон залишив штат “Telegraph”, щоби стати редактором “Spectator “ у 1999  році. Згодом він продовжував писати колонки для рідної газети, до часу, поки його не призначили міністром закордонних справ у 2016 р.

Liked the article?
Help us be even more cool!