ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Болгарська партія ГЕРБ вимагає виклику посла РФ через оголошення в розшук Христо Грозєва

27.12.2022, 16:46
Фото – Белсат
Фото – Белсат

Найбільша партія болгарського парламенту ГЕРБ вимагає виклику пані посла Росії в країні Елеонори Митрофанової через оголошення напередодні в розшук журналіста проєкту Bellingcat Христо Грозєва. 

Про це пише "Європейська правда" з посиланням на лідера партії ГЕРБ Бойка Борисова.

"Посол Росії в Болгарії має бути викликаний до МЗС через справу болгарського громадянина і журналіста Христо Грозєва! Наполягаємо, щоб болгарська влада рішуче відреагувала на спробу залякування та самосуду над Христо Грозєвим!" – написав Борисов у Facebook.

Також він пообіцяв, що ГЕРБ через своїх депутатів у Європейському парламенті порушить питання про оголошення Грозєва в розшук у Росії на рівні європейських інституцій.

Як повідомляв ІМІ, міністерство внутрішніх справ Росії оголосило у федеральний розшук журналіста-розслідувача проєкту Bellingcat Христо Грозєва.

Христо Грозєв – журналіст-розслідувач і керівник проєкту "Bellingcat".

Bellingcat публікує розслідування, де часто згадуються спецслужби, відомі політики, фінансисти. Група стверджує, що у своїй діяльності використовує лише відкриті джерела.

Міністерство юстиції Росії 26 липня внесло проєкт із розслідування "Bellingcat" та опозиційне видання "The Insider" до переліку небажаних організацій.

Небажаним організаціям заборонено вести діяльність на території росії під загрозою адміністративного та кримінального покарання. Співробітництво з такими організаціями також є підставою для кримінального переслідування. Крім того, роскомнагляд може вимагати від ЗМІ видалити публікації на підставі матеріалів небажаних організацій.

Liked the article?
Help us be even more cool!