ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Бойовики "ДНР" утримують журналіста Асєєва на заводі "Ізоляція" – Козловський

10.01.2018, 14:30

Журналіста і блогера Станіслава Асєєва, який потрапив до полону бойовиків самоназваної “ДНР” у червні 2017 року, наразі утримують на території арт-заводу “Ізоляція” в окупованому Донецьку. Про це Громадському повідомив звільнений з полону релігієзнавець, професор Ігор Козловський.

“Він на заводі “Ізоляція”, там у них щось на кшталт в’язниці - концтабору “МГБ”, де сидять не лише політичні. Є ще підвали, де було телебачення, на Куйбишева, 61. Тобто підвалів багато, не про всі ми знаємо”, - розповів Козловський.

Станіслав Асєєв був студентом Ігоря Козловського.

“Ми не знаємо, хто де перебуває напевно, але за долею Асєєва ми стежимо, це один з моїх студентів, як і Фомічов (Володимир Фомічов - співробітник київської організації Центр UA, звільнений з полону бойовиків 27 грудня 2017 року - ред.). Нам удалося сформувати в головах і серцях нашої молоді любов до України”, - додав Козловський.

Станіслав Асєєв жив у Донецьку з моменту окупації, писав для українських ЗМІ під псевдонімом Станіслав Васін і зник на початку червня на окупованій території.

Територія арт-заводу “Ізоляція” була захоплена бойовиками “ДНР” у червні 2014 року. Після окупації там облаштували в'язницю. За даними Козловського, там можуть утримувати близько 50-60 людей.

Як повідомляв ІМІ, зв’язок із донецьким блогером і автором проекту Радіо Свобода “Радіо Донбас.Реалії” Станіславом Асєєвим, відомим за псевдонімом Станіслав Васін, зник 2 червня 2017 року. Бойовики понад місяць відмовлялися вказати, де перебуває Асєєв. 16 липня екс-депутат Верховної Ради Єгор Фірсов заявив, що представники угруповання “ДНР” підтвердили утримання в заручниках журналіста Станіслава Асєєва і дозволили йому зустрітися з матір’ю.

27 грудня 2017 року був звільнений з полону “ЛНР” проукраїнський блогер Едуард Нєдєляєв, який з минулого року перебував у полоні бойовиків.

28 грудня 2017 року міжнародна правозахисна організація “Репортери без кордонів” закликала сепаратистів на Донбасі звільнити журналіста Станіслава Асєєва.

Liked the article?
Help us be even more cool!