ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Bloomberg: Росія ламає європейські телеефіри й запускає воєнні відео, зокрема на дитячому каналі

Європейські супутникові компанії місяцями потерпають від втручання в ефіри з Росії. Зокрема, російські військові відео транслюються на дитячому телеканалі. Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на агентство Bloomberg.

Так, із середини березня принаймні три супутники французького оператора Eutelsat SA зазнали серйозних втручань з боку Росії. Перебої на цих телеканалах тривали до кінця травня.

У двох випадках 28 березня та 17 квітня втручання замінило програму дитячого розважального каналу BabyTV компанії Walt Disney Co. на російські військові відео. У результаті нідерландський кабельний оператор Ziggo видалив BabyTV зі своєї пропозиції для перегляду.

“Втручання було чітко ідентифіковане як таке, що походить від великих наземних станцій, і тому має бути зафіксоване та відстежене російською владою”, йдеться в листі французького Національного агентства частот (ANFR) до Ради з радіорегламенту, міжнародного регулятора телекомунікацій.

Речник Міжнародної спілки електрозв'язку агентства ООН, яке координує глобальний розподіл радіочастот і супутникових орбіт, заявив, що звіти обговорюватимуться на наступному засіданні Ради з радіорегламенту, 24–28 червня. 

“Група Eutelsat повністю усвідомлює навмисне радіочастотне втручання ззовні, яке періодично впливає на деякі послуги. Команди Eutelsat Group працюють у співпраці з відповідними регуляторними органами й повністю займаються цим питанням”, йдеться в заяві речника французької компанії.

Як повідомляв ІМІ, 9 травня 2024 року російські хакери зламали супутниковий ефір каналів групи StarLightMedia та “Інтер” і запустили трансляцію параду в Москві. StarLight Media повідомив, що канали зазнали трьох російських атак. Хакери продовжували втручатись у сигнал українських телеканалів після відновлення мовлення. 

Також цього дня росіяни атакували на супутнику Astra мовлення телеканалу “Дім”: глушили сигнал і транслювали в ефірі каналу парад у Москві.

Втручання російських хакерів зазнав і Суспільний мовник.

Liked the article?
Help us be even more cool!