ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Блогера Мемедемінова перевели в камеру з посиленим контролем – адвокат

04.02.2019, 10:14
Фото - Антон Наумлюк, Радіо Свобода

Кримського блогера Нарімана Мемедемінова в СІЗО Сімферополя в анексованому Росією Криму із загальної камери перевели в камеру, що перебуває під посиленим контролем. Про це повідомив його адвокат Еміль Курбедінов, інформує Радіо Свобода.

Як заявив захисник, якого цитує громадянська ініціатива “Кримська солідарність”, до такого кроку в СІЗО вдалися після того, як на Мемедемінова прийшов рапорт, у якому його характеризують як особу, що вивчає, поширює і пропагує екстремістську ідеологію.

“Також адвокат каже про те, що Наріман повідомляє про погіршення стану здоров’я. Уже понад місяць він просить про медичну допомогу, але лікарі СІЗО ігнорують прохання. Курбедінов стверджує, що, якщо не вивезти підзахисного до лікарні на обстеження і лікування, його стан значно погіршиться і загрожує серйозними ускладненнями”, – зазначили правозахисники.

Як повідомляв ІМІ, 22 березня 2018 року співробітники силових відомств Росії затримали та помістили в ізолятор тимчасового тримання у Сімферополі кримського громадського журналіста Нарімана Мемедемінова. 23 березня суд заарештував Мемедемінова.

Затриманому пред’явлено звинувачення за ч. 2 ст. 205 Кримінального кодексу РФ (публічні заклики до здійснення терористичної діяльності, вчинені з використанням мережі Інтернет).

Прокуратура АРК 23 березня 2018 року внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості за ознаками кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 2 ст. 162 (порушення недоторканності житла) Кримінального кодексу України.

18 січня 2019 року підконтрольний Росії Верховний суд анексованого Криму залишив під арештом обвинуваченого в “пропаганді тероризму” кримського громадянського журналіста, блогера Нарімана Мемедемінова до 15 лютого 2019 року.

Liked the article?
Help us be even more cool!