ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Блекаут у Харкові: близько 25 журналістів працюють на Медіабазі ІМІ

Журналісти працюють у Медіабазі.Харків після російського обстрілу. Фото – Ігор Лептуга
Журналісти працюють у Медіабазі.Харків після російського обстрілу. Фото – Ігор Лептуга

У Харкові журналісти працюють на Медіабазі Інституту масової інформації через російські обстріли енергетичної інфраструктури. Всього близько 25 медійників скористалися допомогою Медіабази.Харків, повідомляє представниця ІМІ в Харківській області.

Нагадаємо, 22 березня РФ завдала найсильнішого удару по енергетичній інфраструктурі міста, ситуація з електропостачанням залишається складною і донині. В Харкові застосовуються екстрені графіки відключень, але за часом вони не збігаються, тому журналісти продовжують потребувати комфортного місця для роботи. 

Ворог випустив щонайменше 21 ракету із ЗРК С-300 й "Іскандер" по об’єктах критичної інфраструктури міста. Вибухи лунали з 4:30 до 5:30, цей ракетний удар призвів до повного знеструмлення міста, відсутності водопостачання і проблем з мобільним зв’язком. За процесуального керівництва органів прокуратури Харківщини розпочато досудове розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Близько 25 журналістів скористалися допомогою Медіабази.Харків після російського обстрілу. Фото – Ігор Лептуга

Журналісти Харкова і донині працюють на Медіабазі.Харків, оскільки проблеми зі світлом усе ще відчутні. 

Як зазначив керівник пресслужби “Харківобленерго” Володимир Скічко, станом на 25 березня без світла в місті залишаються 215,8 тисячі споживачів, а в області – 15 тисяч споживачів у 69 населених пунктах. У місті застосовано графіки екстреного вимкнення світла і цілодобово вимикатиметься світло на шість годин. 

За дні блекауту, починаючи з 22 березня, на Медіабазі.Харків працювали журналісти із Суспільне.Харків, "Українських новин", Медіагрупи "Накипіло", Kharkiv Today, телеканалу Freedom, "Головне в Україні", 1+1 (ТСН), Radio Svoboda та 5 каналу. 

Керівниця Медіабази.Харків Ольга Каплун зазначила, що в хабі медійники можуть скористатися робочими місцями, отримати доступ до безперебійного інтернету тощо.

Харків у блекауті: журналісти працюють у Медіабазі ІМІ. Фото – Ігор Лептуга

"22 березня року російські обстріли призвели до чергового блекауту в місті та області. На жаль, пошкодження критичної інфраструктури дуже серйозні, проблеми з електропостачанням спостерігаються досі. Поки ситуація не стабілізується, хаб "Медіабаза.Харків" є просто життєво необхідним для медіаспільноти Харкова!

У нас медійники та медійниці можуть скористатися робочими місцями, отримати доступ до безперебійного інтернету, а також випити чаю / кави / води. Ми раді бути корисними для колег у такий непростий період, але, звісно, мріємо, щоб якнайшвидше настали часи, коли ми будемо працювати виключно як освітній хаб для медіаком’юніті, а не як місце, де можна попрацювати під час блекауту", – зазначила Ольга Каплун. 

З питаннями щодо роботи в Медіабазі.Харків можна звернутися до її керівниці Ольги Каплун.

За потреби можна звернутися до всеукраїнського координатора хабів ІМІ "Медіабаза" Павла Лісниченка за номером 050 594 20 58 або написати на електронну пошту [email protected].

 
Liked the article?
Help us be even more cool!