ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Білий дім вважає, що російська армія навмисно вбиває журналістів в Україні

09.04.2022, 13:02
Журналісти тікають в укриття після потужних обстрілів в Ірпені поблизу Києва, 6 березня 2022 року. Фото – Reuters / Carlos Barria
Журналісти тікають в укриття після потужних обстрілів в Ірпені поблизу Києва, 6 березня 2022 року. Фото – Reuters / Carlos Barria

Адміністрація США вважає, що російські сили можуть навмисно переслідувати та вбивати журналістів під час бойових дій в Україні.

Про це заявила 8 квітня речниця Білого дому Джен Псакі, повідомляє Укрінформ.

“Що стосується конкретних цілей (російських сил в Україні. – Ред.), про що ми знали від самого початку і говорили про це публічно, що президент Путін і російські військові, звісно, мали наміри або могли цілити по цивільних, включно з журналістами”, – зауважила речниця Білого дому.

Так вона відповіла на запитання, чи мають США розвідувальну інформацію про те, що путінські війська в Україні спеціально вбивають журналістів – з огляду на те, що за шість тижнів війни загинули щонайменше семеро представників ЗМІ.

Джен Псакі також зауважила, що США цінують роботу журналістів у зонах бойових дій, які висвітлюють правдиву й актуальну інформацію про події та жахіття війни. Однак, за її словами, адміністрація США закликає американських громадян, зокрема представників ЗМІ, уникати перебування в зоні бойових дій – заради їхньої ж безпеки.

Нагадаємо, ІМІ відстежує та фіксує факти про злочини росії щодо журналістів і медіа з моменту нападу на Україну 24 лютого. За цей час семеро журналістів вбито під час виконання ними професійних обов’язків.

Liked the article?
Help us be even more cool!