ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Білий дім відновив передплату на найбільші американські ЗМІ

22.01.2021, 16:12
Фото – Reuters / Alan Freed
Фото – Reuters / Alan Freed

Білий дім за президента Джо Байдена відновив передплату на The New York Times і Washington Post. Його попередник Дональд Трамп скасував її, оскільки звинувачував ці ЗМІ в поширенні фейків.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Hill.

За даними газети, перші примірники прибули 21 січня вранці, в перший повний робочий день Байдена на посаді президента.

Трамп скасував передплату на дві найбільші газети США в жовтні 2019 року через свою давню ворожнечу з медіа. Тоді Трамп характеризував їх як “fake news”.

Як пише видання, за роки його правління в The New York Times і Washington Post стався сплеск передплатників і читацької аудиторії, що зробило їхніх репортерів медійними зірками. Зазвичай ці газети приділяли велику увагу фактчекінгу заяв Трампа і нерідко викривали його в брехні.

На першій пресконференції нова прессекретарка Білого дому Джен Псакі заявила, що одним з пріоритетів є “відновлення довіри з американським народом”.

“Коли президент Байден попросив мене виступити в цій ролі, ми говорили про важливість відновлення правди й прозорості в залі для брифінгів, і він попросив мене переконатися, що ми інформуватимемо про всю політику адміністрації Байдена-Гарріс і про роботу команди”, – додала Псакі.

Liked the article?
Help us be even more cool!