ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Більшість "вдів", яким окупанти подарували шуби, виявилися масовкою – Слідство.Інфо

16.02.2023, 16:06
Скрін з відео
Скрін з відео

Більшість жінок з відео, де вони отримують шуби за загиблих на війні чоловіків, виявилися масовкою, яку російські пропагандисти зібрали для знімання ролика. Про це йдеться в новому відеоматеріалі Слідства.Інфо.

За даними Слідства.Інфо, видавав шуби та зняв ролик Євгеній Скрипник з позивним Прапор, який є одним із соратників воєнного злочинця Ігоря Гіркіна-Стрєлкова. Вручили шуби "вдовам героїв Новоросії" в окупованій росіянами Макіївці Донецької області. Завдяки вивіскам на будівлях і характерним білим смугам на фасадах журналісти виявили точну локацію – вулиця Молодогвардійська, 87. 

За декілька днів після публікації відео одна з жінок заявила в проросійському телеграм-каналі, що шуби після знімання забрали. Журналісти розшукали авторку повідомлень – Валентину – і в месенджері відрекомендувалися їй клієнтським відділом компанії "СобольЛакшері", яка, ймовірно, передала хутряні подарунки. Під час листування жінка неочікувано зізналася, що вона зовсім не вдова: її просто попросили знятись у відео.

Фото Слідство.Інфо

"На моїх очах [шуби] забрали в чотирьох [жінок]. В інших, схоже, теж, але пізніше, я точно не знаю. І вдів там було п'ять чи шість – решта масовка. Шуби обіцяли залишити", – розповіла жінка.

Водночас журналісти ідентифікували декількох удів та їхніх загиблих чоловіків і синів, які помирали за "русский мир" із 2014 року. Зокрема, одна з жінок на відео – Рафаїлова Ольга Василівна з Макіївки, яка отримала шубу через понад сім років після загибелі її сина.

Як повідомляв ІМІ, на початку лютого в мережі з'явилося відео, на якому нібито дружинам загиблих бійців окупованого Донбасу роздали 21 шубу. На відео вдови вбитих вишикувалися в один ряд і дякували за "допомогу". Пізніше російська "Медуза" написала, що хутро у вдів відібрали після знімання відеоролика з подякою.

Liked the article?
Help us be even more cool!