ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Білоруського журналіста Александрова затримали в справі про порушення громадського порядку

14.01.2021, 18:30
Фото – belaruspartisan.by
Фото – belaruspartisan.by

Білоруського журналіста Андрія Александрова затримано як підозрюваного в межах кримінальної справи, порушеної мінським управлінням слідчого комітету за ст. 342 КК (організація і підготування дій, що грубо порушують громадський порядок, або активна участь у них), повідомляє "Білоруський партизан".

"Зазначеного громадянина затримано у зв'язку зі встановленням причетності до дій, що грубо порушують громадський порядок, які сталися на території міста Мінська. Наразі його статус – підозрюваний", – повідомила офіційна представниця слідчого комітету в Мінську Катерина Гарлінська.

Адвокатка Александрова 13 січня не змогла відвідати його в ізоляторі тимчасового утримання в 1-му провулку Окрестіна в Мінську.

"В ізолятор тимчасово утримання мене не пустили, пославшись на тимчасове зупинення відвідувань адвокатом у зв'язку з ковідом", – повідомила його захисниця Ольга Карпушонок.

Як повідомляє БАЖ, Андрій Александров закінчив історико-філологічний факультет Полоцького державного університету. Отримав ступінь магістра медіаменеджменту Вестмінстерського університету в Лондоні.

Свою журналістську кар'єру почав у Новополоцьку. У 2009–2012 роках – заступник голови Білоруської асоціації журналістів. Був співробітником міжнародних організацій Index on Censorship and Article 19.

У 2015–2018-му – заступник директора інформаційного агентства БелаПАН.

Видавець інтернет-проєкту "Білоруський журнал".

Як повідомляв ІМІ, 13 січня в Мінську (Білорусь) знайшли журналіста Андрія Александрова, з яким раніше зник зв'язок.

Андрій Александров перестав виходити на зв'язок 12 січня близько 14.00. Дівчина Александрова, з якою також не було зв'язку з 12 січня, знайшлася в мінському Центрі ізоляції правопорушників на Окрестіна.

Liked the article?
Help us be even more cool!