ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Білоруського опозиційного блогера Тихановського помістили в карцер за те, що не поголився

14.07.2020, 12:43
Фото – media-polesye.by
Фото – media-polesye.by

Опозиційного білоруського блогера Сергія Тихановського, який з кінця травня перебуває в ув’язненні за політичними мотивами, помістили в карцер через те, що він не поголився.

Про це розповіла його дружина Світлана Тихановська, повідомляє ZMINA з посиланням на білоруське видання TUT.by.

Білоруські силовики розповідали, що саме негоління не є порушенням, однак за нього чоловіку оголосили не одне попередження, що формально й стало причиною поміщення до карцера.

“Я ходила до нього в п’ятницю, у мене взяли передачу. Мабуть, у карцер помістили пізніше. Поки кажуть, що він там пробуде до вівторка, 14 липня. У нього наразі п’ять стягнень: попередження, догана і три рази поміщення в карцер. За що йому оголошували попередження і догану, я не знаю. У суді співробітники СІЗО казали, що ні павутина, ні негоління – це не самі порушення, за які людину саджають у карцер. Тобто не поголився – тобі попередження, два попередження – привід для приміщення людини в карцер”, – розповіла вона.

Нагадаємо, що про затримання автора ютуб-каналу “Країна для життя” Сергія Тихановського та блогера Сергія Петрухіна стало відомо ще на початку травня. Після цього білоруси, які підтримують опозиційні настрої, вийшли на акції протесту, щоб силовики випустили чоловіка, однак тоді багатьох людей також затримали. Вибори в країні, яку з 1994 року очолює Олександр Лукашенко, мають відбутися 9 серпня.

У червні в Мінську понад тисячу людей провели пікет солідарності на підтримку альтернативних претендентів на пост президента Білорусі.

Liked the article?
Help us be even more cool!