ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Білоруські митники вилучили у журналістів книги про Майдан і цензуру

22.04.2015, 13:42

У білоруських журналістів, які поверталися з Києва, співробітники білоруської митниці вилучили збірник матеріалів про протидію цензурі в Україні і книги про Майдан і війну, повідомляє Білоруський партизан з посиланням на координаторку “Стоп цензурі!” Аксінью Куріну, якій про інцидент на кордоні повідомили білоруські журналісти.

Група білоруських журналістів і блогерів на запрошення фонду Ебберт провела два дні в Києві, де зустрічалася з українськими активістами та журналістами.

Зокрема, активісти журналістського руху “Стоп цензурі!” розповіли про свою боротьбу проти свавілля чиновників. Вони подарували білорусам збірник плакатів “Стоп цензурі! Громадяни за вільну країну”. Коли білоруські колеги поверталися додому, то на кордоні у них все цим матеріали забрали співробітники митниці.

Журналістів протримали на кордоні понад трьох годин. Крім збірників про цензуру у журналістів забрали також книги українських журналісток - Катерини Сергацкової про анексію Криму та Наталії Гуменюк “Майдан. Тахрір”.

Всі вилучені книги, які офіційно видані в Україні, білоруські митники забрали на експертизу, нібито для перевірки на наявність в них екстремістських матеріалів.

Liked the article?
Help us be even more cool!