ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Білоруські журналісти закликають Україну відмовитись від криміналізації наклепу

28.09.2012, 05:00

Білоруська асоціація журналістів висловлює солідарність із українськими колегами, які протестують проти запровадження кримінальної відповідальності за наклеп і закликає українську владу відмовитись від запровадження такої практики, повідомила Незалежна медіа-профспілка України.

«Ми вважаємо, що прийняття такого закону завдасть великої шкоди свободі слова в Україні, сприятиме посиленню самоцензури серед журналістів і знизить еффектвність журналістського контролю за владою», - сказано у заяві асоціації.

Досвід Білорусі підтверджує, що наявність таких статей тримає журналістів під постійною загрозою. Починаючи з 2000-х років статті за дифамацію не раз ставали підставою для реального позбавлення волі білоруських журналістів, для обшуків і конфіскації їх професійної техніки та носіїв інформації. Навіть сьогодні в Білорусі у двох кримінальних справах за наклеп проти президента і представника влади журналісти проходять як обвинувачені, повідомили білоруські журналісти.

Білоруська асоціація журналістів закликає владу України відмовитися від запровадження  кримінальної відповідальності за наклеп. Захист особистих і майнових прав повинен  здійснюватися в порядку цивільного судочинства, наголошують білоруські коллеги.

Liked the article?
Help us be even more cool!