ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Білорусь скасувала акредитацію журналістів російського телеканалу

07.05.2020, 10:00
Фото – frontnews.eu
Фото – frontnews.eu

Міністерство закордонних справ Білорусі повідомило про скасування акредитації знімальної групи російського Першого каналу. Про це увечері 6 травня повідомило білоруське телебачення, повідомляє Радіо Свобода.

“Як суверенна країна, Білорусь має право захищати своїх громадян не тільки медично, а й інформаційно, наприклад від брехні і фейків, яких в одному сюжеті – сім. Це перебір, панове”, – сказав, коментуючи рішення влади, журналіст телеканалу “Білорусь 1”.

Сайт tut.by з посиланням на речника МЗС Анатолія Глаза пише, що комісія МЗС із акредитації іноземних ЗМІ ухвалила 6 травня 2020 року рішення позбавити акредитації кореспондента Першого каналу Олексія Кручиніна. Акредитації позбавлений ще один член знімальної групи, його ім’я не називається.

У пресслужбі Першого каналу повідомили, що кореспондент був висланий з Білорусі. “Вважаємо ці дії білоруської влади абсолютно безпідставними”, – заявили в пресслужбі.

Кручинін є автором кількох репортажів про коронавірусну інфекцію в Білорусі. Останній із них вийшов 6 травня вранці. У ньому Кручинін розповів про різке зростання числа хворих і померлих у населеному пункті Столбці.

Раніше сюжети Першого каналу про коронавірусну інфекцію в Білорусі критикував міністр закордонних справ Володимир Макей.

У цих сюжетах, зокрема, стверджувалося, що влада Білорусі недооцінює масштабу епідемії і не вживає необхідних заходів для боротьби з нею. Офіційний Мінськ це заперечує.

У Білорусі офіційно не запроваджено загальнонаціонального карантину, продовжують роботу підприємства і магазини, немає самоізоляції. Президент країни Олександр Лукашенко виступив з кількома заявами, обґрунтовуючи дії влади. За деякі з них його критикували, зокрема Лукашенко заявив, що від коронавірусної інфекції в країні ніхто не помре. Пізніше він сказав, що мав на увазі, що гинуть люди, які мали супутні захворювання.

За офіційними даними, в Білорусі виявлено близько 20 тисяч випадків інфекції, померли 112 людей.

Лукашенко неодноразово заявляв, що не запровадить карантинних заходів, подібних до тих, що є в Росії. Він також вирішив не скасовувати в Мінську параду в день 75-річчя перемоги 9 травня – на відміну від президента Росії Володимира Путіна, який скасував парад у Москві.

Liked the article?
Help us be even more cool!