ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Білоруський журналіст Костянтин Жуковський залишив країну та просить притулку в Європі

29.01.2019, 12:07
Фото - svaboda.org

Гомельський журналіст Костянтин Жуковський, найбільш відомий за сюжетами телеканалу “Белсат”, після нападу невідомих залишив із сім'єю Білорусь і попросив політичного притулку в Європі, повідомляє білоруська служба Радіо Свобода.

За словами Жуковського, останнім часом його переслідували і він отримував погрози з боку спецслужб за свої розслідування. Наприклад, він розкрив канал незаконної міграції через Білорусь, своєю інформацією поділився з КДБ, щоб відомство зробило кроки і не допустило потоку біженців зі східних країн до Західної Європи через Білорусь.

“Але спецслужба не відреагувала на моє звернення, хоча відомості у мене були достовірні. Я також розбирався з поставками зброї з Білорусі, можливо, в “ДНР” або “ЛНР”. За що отримав погрози на електронну скриньку і через Facebook”, - розповів журналіст.

Щодо погроз він звернувся до міліції, але правоохоронні органи не знайшли винних, тільки “вирахували”, що погрози надсилалися з електронної скриньки, зареєстрованої в Канаді.

Також він повідомив, що 13 січня на нього та активіста Бориса Анікєєва напали невідомі чоловіки.

“Ми зупинилися з активістом Борисом Анікєєвим серед дороги, стукав двигун. Раптом з'явився джип, звідки вискочили невідомі, бризнули в очі газовим балончиком, збили мене з ніг і порвали паспорт. Добре, що він був прострочений”, - зазначив Жуковський.

Після цього він вирішив покинути Білорусь. “Могли бути провокації і щодо моєї дочки, яка одного разу могла б не повернутися зі школи”, - додав журналіст.

Як нагадує видання, у Білорусі Жуковського часто затримували і штрафували за “незаконне виготовлення продукції ЗМІ” - роботу без акредитації на телеканал “Белсат”.

Liked the article?
Help us be even more cool!