ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Bild оприлюднила маніфест на захист демократії в Німеччині

Редакція однієї з найтиражніших газет Європи Bild закликала німців згуртуватися, протистояти радикалізації настроїв у Німеччині, а також і сказати рішуче "ні" ненависті до євреїв. На тлі нападу угруповання ХАМАС на Ізраїль у суспільстві наростає ненависть до демократії, йдеться в маніфесті.

Про це пише DW.

"Минули дні чітко продемонстрували те, що вже давно накопичується і вирує в нашому суспільстві: у нашій країні є багато людей, які борються з нашим способом життя. Люди, які святкують загибель безвинних цивільних осіб, які навчають своїх дітей ненавидіти інших, бо ті "невірні", які хочуть заборонити жінкам носити спідниці та штани, які зневажають конституцію і натомість слухають радикальних проповідників, які використовують толерантність, бо хочуть іншого суспільства", – йдеться у зверненні Bild.

Маніфест випустили п'ятьма мовами: німецькою, англійською, арабською, турецькою та російською.

У маніфесті наголошується, що так далі тривати не може, це неприйнятно.

"Німеччина зараз має сказати НІ ненависті до євреїв і всім тим, що говорить "ні" нам. Тому що в нашій такій чудовій і гостинній країні недоторканна гідність будь-якої людини, незалежно від того, якого кольору в неї шкіра, якою мовою вона говорить і в що вона вірить. Це необхідно захистити. Якщо ми зараз спіткнемося, ми впадемо", – застерігає редакція Bild.

Редакція сформулювала маніфест із 50 пунктів, який покликаний захистити цінності демократії в Німеччині.

"Гідність людини недоторканна. Для нас немає невірних! Кожен може вірити в кого хоче, хоч у Діда Мороза. Той, що вважає нашу конституцію і наш правопорядок збіркою порад, необов'язкових до виконання, має якнайшвидше залишити Німеччину", – йдеться в ньому.

У документі наголошується на важливості вивчення мігрантами німецької мови.

"Той, хто хоче в нас жити, має вивчити німецьку. Ми зможемо розуміти одне одного, тільки якщо ми розмовлятимемо однією мовою", – наголошується в маніфесті.

У зверненні Bild констатується, що в Німеччині кожен може вільно проводити демонстрації на захист своїх переконань, але "погрожувати чи бити людей, кидати каміння, підпалювати автомобілі та святкувати вбивства – це свободи слова не стосується".

У маніфесті також наголошується, що Німеччина – відкрите суспільство.

"Ми не носимо маски й не закутуємося в одяг, ми дивимося одне одному в обличчя (за винятком карнавалу або коронавірусу), ми говоримо "будь ласка" та "дякую". Повага та любов до ближнього є опорами нашого вільного суспільства", – йдеться в маніфесті.

Редакція Bild особливо зауважила, що на тлі окремих сторінок історії Німеччини безпека Ізраїлю є для Німеччини однією з державотворчих ідей.

"Це означає, що захист безпеки єврейського народу не може бути предметом торгу", – зазначили вони, наголосивши водночас, що критика політики Ізраїлю, безумовно, дозволена.

Liked the article?
Help us be even more cool!