ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

StopFake внесли до бази Бібліотеки Конгресу США

24.08.2022, 12:30
Фото – StopFake
Фото – StopFake

Бібліотека Конгресу США внесла сайт StopFake до своїх вебархівів, визнавши його унікальним історичним джерелом, яке детально демонструє еволюцію та загрози російської пропаганди й дезінформації. Про це повідомляється на фейсбук-сторінці StopFake.

Отже, матеріали будуть збережені й стануть доступними для досліджень аналітиками з усього світу.

Український фактчекінговий проєкт StopFake заснували 2014 року викладачі, випускники та студенти Могилянської школи журналістики й НаУКМА. За вісім років діяльності організації вебсайт StopFake зібрав десятки тисяч прикладів російської брехні, які дозволяють побачити еволюцію інформаційних злочинів Росії.

Бібліотека Конгресу США зберігає важливі культурні артефакти та забезпечує тривалий доступ до них. Традиційні функції бібліотеки – придбання, каталогізація, збереження та обслуговування колекційних матеріалів історичного значення для сприяння освіті та науковості, зокрема й у сфері цифрових матеріалів, включно з вебсайтами. Матеріали бібліотеки Конгресу США – вебархіви – важливі, адже фіксують історичну інформацію, яка інакше могла б бути втрачена.

Liked the article?
Help us be even more cool!