ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Бенкендорф відсторонив Розинську на час розслідування інциденту з ДАІ

08.05.2012, 01:46
Національна телекомпанія України відсторонила телеведучу Першого національного телеканалу Наталію Розинську від роботи в ефірі на час проведення внутрішнього розслідування інциденту, який стався 2 травня між Розинською та співробітниками ДАІ. Про це повідомив генеральний директор НТКУ Єгор Бенкендорф, передає “Телекритика”.

Рішення щодо звільнення Розинської з НТКУ, про що сама ведуча вже заявила в ЗМІ, буде прийнято лише після проведення розслідування обставин інциденту і залежатиме виключно від його результатів.

Національна телекомпанія просить ЗМІ об'єктивно поставитись до ситуації навколо ведучої та наголошує, що інцидент не має нічого спільного з громадською чи політичною позицією Розинської, «а зачіпає питання ділової репутації державної телекомпанії, людської моралі та етики».

Також Бенкендорф повідомив, що це вже не перший випадок, коли керівництво телекомпанії змушене вирішувати конфліктні ситуації, пов'язані із Розинською: «Мова йде про скарги на роботу та поведінку Розинської від спортивної редакції телеканалу, де зараз працює ведуча, та відвідувачів телеканалу, які стали жертвами непристойної поведінки Розинської».

«У НТКУ переконані, що обличчя Першого національного своєю поведінкою та вчинками мають нести позитивні приклади для наших телеглядачів і обіцяє вжити відповідних заходів для недопущення подібних ситуацій у майбутньому», - зазначають в телекомпанії.
 
Як відомо, Наталія Розинська заявила, що 2 травня її побили представники ДАІ. Представники Державтоінспекції зупинили телеведучу нібито за порушення Правил дорожнього руху. Розинська буцімто зупинилася під знаком "зупинка заборонена". Телеведуча пригальмувала біля квіткового магазину, побачила вивіску "зачинено" і поїхала далі. Але вже через кілька десятків метрів її зупинили працівники спецпідрозділу "Кобри", йдеться у сюжеті "Вікна – Новини".

"Через 150 метрів мене окружили 3 машини, з яких вибігло 5 здорових мордоворотів, і як у старі 90-ті часи почали вскривати мою машину і витягати мене з машини. Тупо бити мене. Через секунд 20 оголив табельну зброю і наставляв мені в обличчя пістолет, він же мені отут поцарапав руку, в мене кров текла", - бурхливо переповіла Розинська.

Згодом в інтернеті було оприлюднене відео цієї пригоди, зняте очевидцями подій, де телеведуча нецензурно висловлюється, спілкуючись з представниками міліції. Розинська пояснює, що слова на адресу "кобристів" в дусі "дебіл" та "пішов на х***", вирвалися у неї випадково. "Ця лексика вирвалася випадково, тому що у мене був стан шоку", - заявила вона.

У прес-службі міліції стверджують, що на ведучу складено чотири протоколи за адміністративні порушення: за ігнорування знаку, за невиконання вимог інспектора, за відмову пред'явити водійське посвідчення і небажання встановити, чи не керувала вона автомобілем напідпитку.

"Утім, як на мене, тут ще стільки можна складати адмінпротоколів і за 173 стаття. Адмінкодексу "дрібне хуліганство" і "непокора міліції" 175 стаття", - прокоментував інцидент речник Міністерства внутрішніх справ Володимир Поліщук.

Наразі у ДАІ за фактом конфлікту з Розинською триває службове розслідування. За його результатами до справи може долучитися і прокуратура. За словами Поліщука, може дійти і до кримінальної справи – "опір міліції". Максимальне покарання в такому разі - позбавлення волі до двох років.

Адвокат телеведучої Наталії Розинської Микола Неділько не виключає, що правоохоронні органи, переслідуючи його клієнтку, намагаються вплинути на екс-майора Управління держохорони Миколу Мельниченка.

Національна телекомпанія України та її генеральний директор Єгор Бенкендорф вибачились перед співробітниками ДАІ та міністром внутрішніх справ Віталієм Захарченком за поведінку ведучої Наталії Розинської.
Liked the article?
Help us be even more cool!