ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Bellingcat звинуватив Росію в хакерській атаці на пошти співробітників

29.07.2019, 10:04
Фото - hamishsmyth.com

Засновник міжнародної групи цивільних журналістів Bellingcat Еліот Гіґґінс заявив, що Російська Федерація, найімовірніше, стоїть за кібератаками на поштові адреси співробітників групи. Про це він написав у своєму твіттері, повідомляє Громадське.

“Bellingcat знову стала мішенню для кібератак, які майже точно пов'язані з нашою роботою по Росії”, - написав Гіґґінс.

За його словами, активність російських “хакерів, тролів або ЗМІ” вказує на значущість розслідувань Bellingcat.

Також Гіґґінс заявив, що хакерська атака спрямована на “невелику групу” журналістів, які працюють над розслідуванням отруєння колишнього співробітника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії у британському місті Солсбері у березні 2018 року. Зараз група аналізує дані про атаку, щоб більше зрозуміти про її джерелі.

У Bellingcat зазначили, що хакери атакували адреси пошти на сервісі ProtonMail, який вважається одним із найбільш захищених.

Нагадаємо, восени 2018 року Bellingcat і видання The Insider розповіли, що справжні імена людей, яких Велика Британія звинувачує в отруєнні Скрипалів, - Олександр Мишкін і Анатолій Чепіга, і вони співробітники Генерального розвідувального управління Генштабу Росії. Також Bellingcat повідомляв про третього підозрюваного у злочині, це високопоставлений офіцер ГРУ Денис Сергєєв.

Крім того, ряд розслідувань Bellingcat були присвячені причетності Росії до катастрофи малайзійського Boeing рейсу MH17 над Донбасом.

Liked the article?
Help us be even more cool!