ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

BBC знайшла зареєстровану в Лондоні компанію, яка транслює російську дезінформацію на арабськомовну аудиторію

06.04.2023, 13:37

Компанія Yala Group транслює російську дезінформацію арабською мовою на мільйонну аудиторію. Вона розповідала, що вбивства в Бучі – це фейк, Зеленський був п’яний під час відеозвернення, а українські солдати тікають з фронту.

Такого висновку дійшов відділ ВВС із боротьби з дезінформацією, повідомляє Цензор.НЕТ. Журналісти відділу протягом року досліджували найпопулярніші відео Yala News. І виявили, що всі ці відео з контрольованих Кремлем або прокремлівських сайтів.

Yala News розповідала, що масові вбивства мирних мешканців у Бучі – це інсценування, що президент України Володимир Зеленський був п’яний під час відеозвернення до народу та що українські солдати тікають з фронту. На сторінці Yala News ці повідомлення з’являлися за кілька годин після публікації в російських пропагандистських виданнях.

Yala Group зареєстровано в центрі Лондона – за тією ж адресою, що й ще понад 65 тис. фірм. Реального офісу та штату в неї там немає. За геолокацією вдалося встановити, що фото співробітників та офісу Yala зроблено в передмісті столиці Сирії Дамаска.

Директор компанії Yala – сирійський бізнесмен Ахмад Моемна, який живе в Дубаї. На питання про те, чи отримував він гроші від влади Росії чи Сирії, він відповів, що є "єдиним джерелом фінансів" та "ніхто не може на мене впливати".  

Liked the article?
Help us be even more cool!