ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

BBC запускає 11 нових служб різними мовами

16.11.2016, 14:42

Британська мовна корпорація BBC заявила сьогодні про своє розширення, наймасштабніше з 1940-х років - запускає 11 нових служб різними мовами. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на прес-службу організації.

Це розширення є результатом виділення урядом Великобританії додаткових коштів, рішення про яке було прийнято минулого року.

В планах BBC - розширені інформаційні бюлетені російською мовою з регіональними версіями для сусідніх з Росією країн. Також планується збільшення телевізійного охоплення в Африці (зокрема понад 30 нових телепрограм для партнерів в країнах на південь від Сахари) і контенту Арабської служби за допомогою обліку регіональних особливостей по всьому арабському світу.

Крім цього, BBC починає радіомовлення на коротких і середніх хвилях на Корейському півострові, а також цифровий контент на сайті і в соціальних мережах. Також вже в середу корпорація починає повноцінне цифрове мовлення тайською мовою.

Всього BBC запускає 11 нових служб на різних мовах. В результаті контент стане доступний на 40 мовах, включаючи англійську.

Перші нові служби передбачається запустити в 2017 році.

“Це історичний день для BBC, - заявив генеральний директор компанії Тоні Холл. - Ми оголошуємо про наймасштабніше розширення Всесвітньої служби з 1940-х років. Всесвітня служба BBC - це діамант в короні як компанії, так і Британії”.

Планується також розширення існуючих служб за рахунок збільшення обсягів контенту для мобільних пристроїв і відеоматеріалів, а також більшої присутності в соціальних мережах.

Перед BBC поставлена ​​мета до 2022 року, до сторіччя корпорації, досягти аудиторії в 500 млн чоловік.

Наразі Всесвітня служба BBC мовить 29 мовами, її щотижнева аудиторія становить 246 млн осіб. Загальна глобальна аудиторія BBC досягає 348 млн людей на тиждень.

Liked the article?
Help us be even more cool!