ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

BBC планує призначити першого редактора для матеріалів про королівську родину

ВВС News майже обрала першого спеціалізованого редактора для матеріалів про королівську родину. Список кандидатів було звужено до двох фіналістів, пише Deadline.

За інформацією Deadline, престижну посаду запропонують або редактору видання Марку Істону або кореспондентці з королівського палацу Данієлі Релф.

Обраний кандидат обійматиме нову посаду, але фактично замінить попереднього королівського кореспондента Ніколаса Вітчелла, який пішов на пенсію після 25 років служби.

Істону бракує досвіду висвітлення королівської родини, але він був редактором ВВС із 2004 року й керував важливими репортажами на кшталт загоряння будівлі Ґренфелл-Тауер у Лондоні у 2017 році.

За словами джерел, Істон матиме “сміливіший” підхід до контенту ВВС про королівську родину, адже висвітлення компанією цієї теми іноді сприймалося громадськістю як надто обережне.

Релф пише про королівську сім’ю вже понад 10 років і з’являлася в ефірі новин ВВС у день, коли Кейт Міддлтон оголосила свій онкологічний діагноз.

Колеги Релф зазначають, що її досвід зробив би її сильною редакторкою на цій позиції; одна особа додала, що ВВС News буде корисно призначити на посаду жінку.

ВВС не оголошувала вакансію на загал, щоб дати можливість подати заявку власним журналістам, яким загрожує втрата робочого місця. Зокрема, редакторську посаду Істона скоротили в межах тогорічної ініціативи з економії корпоративного бюджету.

Отже, багато кваліфікованих фахівців не змогли стати кандидатами на цю посаду. Зокрема, йдеться про Рою Нікху (королівську редакторку The Sunday Times, яка також співпрацювала з CBS News) і Кріса Шипа (королівського редактора ITV News).

Новий королівський редактор ВВС News обійме свою посаду в критичний для британської монархії момент, коли здоров’я короля Чарльза ІІІ і Міддлтон похитнулося.

Обраний кандидат буде залучений до репортажів про ключові для нації події на кшталт урочистих заходів і смертей у королівському палаці. Водночас матеріали про коронації зазвичай зазнають потужної критики.

Лише минулого місяця в ВВС були змушені обстоювати своє висвітлення діагнозу Міддлтон на тлі скарг від глядачів, яким матеріали компанії здалися “надто детальними й неделікатними”.

ВВС відмовилася давати коментар. Істон і Релф не відреагували на прохання прокоментувати ситуацію.

Liked the article?
Help us be even more cool!