ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

BBC: оточення Порошенка заплатило за його зустріч з Трампом $400 тис. АП вимагає спростування

24.05.2018, 12:10
Фото - GETTY IMAGES/ВВС

Британська телекомпанія ВВС заявила, що особистий адвокат Дональда Трампа, Майкл Коен, отримав виплату щонайменше $400 тис. за організацію першої зустрічі між президентом України Петром Порошенком і президентом США Дональдом Трампом у червні минулого року. Прес-служба Адміністрації Президента України назвала цю інформацію брехнею.

У своєму розслідуванні ВВС з посиланням на два різних неназваних джерела повідомляє, що оплату здійснили посередники, які діяли в інтересах Порошенка.

Водночас Коен заперечує це повідомлення. Крім того, зазначається, що немає жодних підтверджень, що Трамп знав про цей платіж.

Перша зустріч Порошенка і Трампа відбулася в червні 2017 року в перебігу робочого візиту президента України до США. Після цього Трамп і Порошенко зустрічалися у вересні 2017 року.

У свою чергу прес-служба Адміністрації Президента України назвала цю інфомацію брехнею. “Відверта брехня, наклеп і фейк. Саме так ми оцінюємо дезінформацію про те, ніби зустріч президентів України і США була організована за гроші. Українсько-американський саміт у червні 2017 року був організований винятково офіційними дипломатичними каналами, зокрема Посольством України у США”, - зазначила прес-служба.

“Вважаємо, що поширена відверта дезінформація є частиною фейкової кампанії з дискредитації українсько-американських взаємин, а також персональною атакою на президентів України та США. Оскільки в процесі підготовки даного матеріалу було проігноровано коментар про недостовірність цієї інформації, ми вимагаємо його спростування. В разі якщо це не відбудеться, залишаємо за собою право подати позов до суду”, - повідомила прес-служба АП.

За матеріалами Радіо Свобода, “Детектор медіа”

Liked the article?
Help us be even more cool!