ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Батько Ассанжа скаржиться, що його син “страждає як фізично, так і психічно”

01.10.2019, 16:11
Фото – kp.ru
Фото – kp.ru

Батько засновника Wikileaks Джуліана Ассанжа, Джон Шиптон, заявив, що його син “потерпає від усіляких страждань” у в’язниці Бельмарш, де він очікує слухань, що мають дозволити чи заборонити екстрадицію до США, повідомляє The Independent

Слухання очікуються в лютому. 

Як повідомляє видання, Ассанж утримується у в’язниці Бельмарш, яку називають британською версією Гуантанамо, тут багато людей утримуються впродовж невизначеного терміну та без висунутих звинувачень за законом про протидію терору.  У Бельмарші Асанж перебуває разом із “наймерзотнішіми британськими злочинцями”, повідомляє британський часопис. 

У разі якщо британські судді дозволять екстрадицію Ассанжа до США, йому загрожує максимальний термін – до 175 років. Америка вимагає екстрадиції на основі 18 звинувачень, серед яких – порушення закону про боротьбу зі шпигунською діяльністю. 

“Востаннє я бачив Джуліана в серпні, він трохи тремтів та страждав від тривожного стану. Він істотно схуд. Це дуже прикро, та поводження з ним погіршилося за останній рік”, – сказав Джон Шиптон і додав, що Джуліан страждає як фізично, так і психічно. 

Батько Ассанжа вражений, що його сина тримають в одній з найбільш горезвісних в’язниць країни, коли ООН закликала звільнити його з-за ґрат. “Єдиний, хто тут порушує закон, – це влада Сполученого Королівства та Королівська служба карного переслідування”, – сказав батько засновника Wikileaks. 

Тим часом стало відомо, що іспанська охоронна компанія “Undercover Global Ltd”, що гарантувала безпеку Еквадорської амбасади в Лондоні, стежила за Ассанжем під час його перебування в стінах посольства, повідомляє DW з посиланням на іспанський часопис “El Pais”.

Відео та аудіо записи її службовці передавали ЦРУ, написав El Pais. Це викриття спричинило резонансне розслідування Іспанського національного суду. 

Як повідомив El Pais, є підстави вважати, що сам власник Undercover Global Ltd Давід Моралес віддавав наказ своїм робітникам стежити за Ассанжем і особисто мав домовленості з ЦРУ. Начебто мікрофони встановлювалися в декількох частинах приміщення, де мешкав Ассанж, під виглядом протипожежної системи. Було встановлено систему потокового передання інформації, яка дозволяла мати доступ онлайн до Ассанжа і його відвідувачів. Між іншим, пише видання, так ЦРУ отримало запис розмови Ассанжа з Роммі Валехо, в якій співрозмовники обговорювали план викрадення Ассанжа з посольства та перевезення його до іншої країни завдяки дипломатичному паспорту. 

Як повідомляв ІМІ, Джуліан Ассанж був заарештований 11 квітня 2019 року після семи років, проведених у посольстві Еквадору в Лондоні. Зараз він відбуває термін 50 тижнів у британській в'язниці за порушення умов звільнення під заставу.

США наполягають на видаванні Британією Ассанжа за звинуваченням у незаконній публікації секретних матеріалів, зокрема імен засекречених джерел, а також у змові з військовим ексаналітиком, рядовим Челсі Меннінгом щодо доступу до таємної інформації.

Liked the article?
Help us be even more cool!