ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

«Батьківщина» звинувачує УНІАН у фальсифікуванні заяв Кужель і Власенка

11.02.2013, 23:49

ВО «Батьківщина» заявила про те, що сайт УНІАН 11 лютого 2013 року розмістив сфальсифіковані заяви народних депутатів Олександри Кужель і Сергія Власенка. Після цього із сайту УНІАН повідомлення спершу було видалено, однак згодом відновлено. Генеральний директор агенції Вадим Осадчий ситуації не коментує.

У «Батьківщині» назвали сфальсифікованою інформацію, подану від імені Сергія Власенка, про спроби отруєння та стеження за ним осіб «у костюмах мультиплікаційних ведмедів». «Підозрюючи, що ця інформація могла виявитися неправдою або перекручуванням слів, прес-служба "Батьківщини" протягом цілого дня намагалася додзвонитися до Сергія, щоб отримати підтвердження. Утім, його телефон перебував і досі перебуває поза зоною досяжності, оскільки Власенко цілий день знаходиться в харківській лікарні на зустрічі з Юлією Тимошенко», - повідомили в прес-службі.

Сфальсифікованою назвали й другу інформацію, що з'явилася на сайті УНІАН о 18.07 з посиланням на Сергія Власенка, в якій він нібито спростовує попередню новину в частині місця служби осіб, що стежать за ним. «З огляду на те, що додзвонитися до Сергія було неможливо упродовж цілого дня, абсолютно очевидним є той факт, що зазначена новина є вигаданою від першої до останньої літери», - заявили в прес-службі.

Також 11 лютого народний депутат Олександра Кужель заявила, що новину УНІАН «Кужель: "Мене можуть посадити на 10 років"» частково сфальсифіковано. «Частину заяви, поданої від мого імені було взято з моєї особистої сторінки у мережі Facebook (публікація від 9 лютого), і вона дійсно відповідає моєму погляду на події, що відбуваються», - зазначила Кужель.

Однак кілька абзаців новини вона назвала «фальсифікацією, поданою від мого імені». «Зокрема, я не позиціонувала себе "найбільш видатним і підтримуваним лідером опозиції", рівно як не є автором інших інсинуацій у вигляді "вони просто не знають, наскільки мене підтримують люди і переживають за мене". Також неправдивими є і заяви, подані від мого імені про наявність "крота" у лавах опозиції, який начебто «зливає» інформацію, з якої "ліплять кримінальну справу"», - стверджує Кужель.

Кужель попросила розмістити на сайті УНІАН спростування і висловила сподівання, що прізвища осіб, причетних до публікації, за її словами, фальшивки, а також імена замовників провокації будуть оприлюднені УНІАН після належного службового розслідування.

“Телекритика”

Liked the article?
Help us be even more cool!