ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Байден обмежить потоки даних зі США до Китаю й Росії

28.02.2024, 17:40

Адміністрація Джо Байдена анонсувала виконавчий наказ, який передбачає обмеження передання особистих даних американців Китаю, Росії та іншим державам для захисту цих даних.

Про це повідомило кілька американських посадовців, пояснюючи рішення питаннями нацбезпеки, передає Reuters.

Наказ обмежить масове передавання інформації на кшталт геолокації, біометричних і фінансових даних американців брокерами даних або іншими акторами певним "країнам, що викликають занепокоєння".

Також буде заборонено передавання цим країнам (серед яких, зокрема, Іран, Північна Корея, Куба й Венесуела) будь-яких обсягів даних про особовий склад уряду США.

"Китай і Росія купують чутливі особисті дані з Америки в брокерів даних і використовують її для "різноманітних зловмисних дій, зокрема для шкідливої кібердіяльності, шпигунства й шантажу", – зазначають посадовці.

Вони додають, що наразі купівля даних через брокерів є законною в США і це "є прогалиною в національній безпеці". За їхніми словами, анонсований наказ має заповнити цю прогалину і є ще одним кроком у низці заходів Вашингтона з обмеження потоку американських даних до Китаю, який уже багато років веде торговельну й технологічну війну зі США.

Конгрес США розглядає закон, за яким федеральним органам буде заборонено контактувати з китайськими BGI Group і Wuxi APPTEC, щоб закрити Китаю доступ до генетичних даних й інформації про особисте здоров’я американців.

28 лютого посадовці повідомили, що операції з брокерами даних, які знають, що інформація опиниться в "країнах, що викликають занепокоєння", а також будь-який обмін геномними даними будуть заборонені.

Переказ інших видів даних (від біометричних до фінансових) буде заборонений лише в разі, якщо їхній обсяг перевищує певний ліміт і якщо вони надходять до країн зі списку, пояснив один посадовець.

Посадовці додають, що нові правила не стануть на заваді економічній діяльності, адже певні типи даних (зокрема, корпоративні зарплати й платежі) є винятком.

Також буде дозволено певні операції на кшталт угод про хмарні сервіси, працевлаштування й інвестиції за умови дотримання низки вимог, як-от шифрування й анонімізація.

Марія Ігнатьєва, Валентина Троян

Liked the article?
Help us be even more cool!