ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Азарова нервує, що Кабмін відволікають від роботи запитами про зарплату та машини урядовців

14.06.2012, 04:37
Після прийняття закону України "Про доступ до публічної інформації" обсяг роботи з інформаційними запитами до Кабінету Міністрів збільшився в 110 разів. Про це 14 червня на зустрічі з представниками громадських рад при центральних та місцевих органах влади повідомив прем'єр-міністр Микола Азаров, передає ЛІГАБізнесІнформ.

За його словами, багато в чому ці запити викликані не інтересами суспільства.

"Часто це викликано інтересами опозиційних сил, які хочуть щось знайти і викинути на суд людей. Але, тим не менш, в 110 разів збільшилася. І не з глобальних питань, а, наприклад, на якій машині їздить міністр, яку зарплату отримує , куди у відпустку їздить, а де він живе, а як він живе - ось ця тема постійно мусується, відволікає секретаріат Кабінету Міністрів. Але ми йдемо на це ", - додав прем'єр.

Азаров вважає, що такий інтерес - це неминуче явище перехідного періоду, коли після довгих років закритості робота влади стала доступною. "Тому і є сплеск такого інтересу і запитів. Пройде якийсь час, і це набридне, стане нормою, і наші люди звільняться для виконання іншої роботи", - сказав він.

Нагадаємо, президент України Віктор Янукович на цьому тижні підписав закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Закону України" Про засади запобігання та протидії корупції ".

Законом внесені зміни до статті 6 закону" Про доступ до публічної інформації", згідно якої відтепер не належать до інформації з обмеженим доступом відомості, зазначені в декларації про майно, доходи, витрати держслужбовців.

Liked the article?
Help us be even more cool!