ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Азаров пропонує міністрам спілкуватися з журналістам

09.11.2011, 01:40
Прем’єр Микола Азаров вимагає від міністрів частіше спілкуватися з пресою.

Про це він сказав на засіданні Кабміну у середу, інформує Українська правда.

"Журналісти скаржаться, що шанс поспілкуватися з конкретним міністром є лише на засіданні Кабінету міністрів. Це неприйнятно. Вимагаю від усіх членів уряду – знаходьте час, плануйте регулярні прес-конференції, зустрічі з представниками ЗМІ", - сказав Азаров.

"Реагуйте на критику негайно, і водночас привертайте увагу до позитивних зрушень. Тому що очевидний перекіс у бік негативу дезорієнтує суспільство. Не все так погано у нас, як комусь хочеться це подати. А без позитивного мислення розвиток країни і суспільства неможливе", - додав він.

Азаров також доручив супроводжувати "абсолютно всі проекти нормативних актів на виконання національного плану дій, який виноситься на розгляд уряду", інформаційною довідкою щодо проекту, "тобто аргументацією, чому це необхідно суспільству".

Крім того, за його словами, треба "серйозно, навіть прискіпливо, проаналізувати роботу прес-служб, управлінь інформації та комунікації всіх міністерств та відомств".

"Доручаю протягом місяця зробити такий аналіз у своїй сфері управління, а секретаріату Кабміну проконтролювати та узагальнити цей аналіз і внести пропозиції щодо вдосконалення інформаційної роботи. Залучайте фахівців, консультуйтеся, не соромтесь вчитися, як донести до людей вашу роботу. Це ваша відповідальність", - заявив Азаров.

Він також додав, що одне з найближчих засідань уряду буде присвячено тому, як урядові органи працюють з зауваженнями і пропозиціями громадськості.

"Хочу підкреслити, що діалог – це не балаканина. У результаті діалогу та суспільної співпраці повинні з’явитися позитивні результати. Скажіть, що краще для України: штучно підживлювати внутрішні чвари і розбрат, або припинити перетягувати канат і гуртом навалитися на розвиток внутрішнього виробництва", - сказав Азаров.

Як відомо, журналісти останнім часом скаржилися не на те, що мають змогу поспілкуватися з міністрами лише під час засідання Кабміну, а навпаки, на відсутність такої можливості.

Так, після відкриття нового прес-центру у будівлі уряду журналістам відрізали доступ до міністрів. Представників ЗМІ тримають на 6 поверсі, тоді як саме засідання проходить на 7 поверсі. Таким чином, журналісти обмежені лише коментарями тих міністрів, яких виводять на прес-конференції і брифінги працівники прес-служби Кабміну.

Раніше журналісти були присутні безпосередньо на засіданні Кабміну, на 7 поверсі.

 
Liked the article?
Help us be even more cool!