ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Австрійський журналіст подав до суду через заборону в’їзду в Україну

27.03.2019, 10:00
Фото - krone.at

Австрійський журналіст Крістіан Вершютц, якому СБУ на рік заборонила в’їзд в Україну, звернувся до суду з позовом визнати рішення служби незаконним. Про це Вершютц написав на своїй сторінці у Facebook, повідомляє “Європейська правда”.

Згідно з повідомленням, юристи журналіста звернулися до Окружного адміністративного суду Києва з позовом про визнання протиправним рішення СБУ про заборону його в'їзду на територію України.

Захист Вершютца стверджує, що це рішення СБУ “пов'язане з невдоволенням з боку української влади його репортажами”.

“Офіційно СБУ інкримінує журналісту відвідування окупованих територій, незважаючи на наявність у нього прямих дозволів СБУ про роботу на непідконтрольних Україні територіях. У публічному судовому процесі ми доведемо, що Крістіан Вершютц не порушував українських законів і постраждав саме у зв'язку з журналістською діяльністю”, - стверджують захисники журналіста.

Вони також зазначили, що відкриті до вирішення цього питання на дипломатичному рівні і в разі позитивного результату позив буде відкликано.

Як повідомляв ІМІ, 9 березня СБУ заборонила австрійському журналісту Крістіану Вершютцу в’їжджати до України протягом року та пояснила, що це зроблено для його безпеки.

12 березня посол України в Австрії Олександр Щерба заявив, що справа керівника київського бюро австрійської телерадіокомпанії ORF Крістіана Вершютца не стосується проблем свободи слова.

У МЗС Австрії засудили заборону на в'їзд для журналіста як “неприпустиму цензуру в Європі”.

13 березня речниця МЗС України Катерина Зеленко повідомила, що заборона в’їзду до України для австрійського журналіста Крістіана Вершютца не пов’язана із цензурою, а є наслідком його зневажливого ставлення до українського законодавства.

Liked the article?
Help us be even more cool!