ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Австрійський журналіст, який потрапив до "посіпак Кремля", поскаржився на "переслідування медійників в Україні"

27.12.2018, 14:13
Фото - krone.at

Журналіст австрійського суспільного телерадіомовника ORF Крістіан Вершютц, який через проросійське висвітлення подій в Україні потрапив до списку “посіпак Кремля” в інтернеті, написав лист уряду Австрії зі скаргою на переслідування журналістів в Україні. Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на австрійську газету Kronen Zeitung.

У листі він пише про те, що в Україні нібито “діють воєнізовані, ультранаціоналістичні групи, що погрожують журналістам, які висвітлюють з критичної точки зору політику керівництва України і намагаються бути об’єктивними”. Він заявив, що після потрапляння до списку “посіпак Кремля” боїться за своє життя, закликав до видалення цього запису та загалом до припинення “чіплянь” до нього з боку України.

Посіпака – агент Кремля” – це OSINT проекту українського аналітичного “Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння”.

Як ідеться в записі щодо Вершютца, наприкінці липня 2018 року він оприлюднив свій репортаж про відвідування анексованого Криму, в якому стверджував про “успіхи РФ у будівництві аеропорту в Сімферополі і будівництві Кримського моста”. У публікації також наводяться фрагменти інтерв'ю з т.зв. міністром туризму Криму та місцевими підприємцями, в яких стверджується про “значний прогрес у розвитку півострова з моменту його добровільного приєднання до РФ, а також поступове подолання міжнародної ізоляції Криму”.

Інший репортаж Вершютца стосувався “поліпшення життя кримськотатарського народу на території півострова”, де автор, зокрема, намагався зобразити проукраїнських кримськотатарських активістів розрізненими маргіналізованими особами та наводив висловлювання одного з колаборантів про те, що “тільки Володимир Путін повністю реабілітував татар і саме за Росії стало можливим будівництво головної мечеті”.

“Віртуальна ідентичність дещо відрізняється від його телевізійного образу і характеризується тенденційністю у висвітленні подій в Україні. Наприклад, дуже забавляє, коли він без коментарів розміщує на своїй сторінці фейк від "Росія сьогодні". Його віртуальні коментатори радісно розносять це по всьому німецькомовному інтернету і проклинають “нелюдську хунту”, – йдеться в записі про Вершютца.

Як повідомили в Службі безпеки України “Детектору медіа”, Вершютц звертався до них по акредитацію для роботи в ООС, однак СБУ йому відмовила.

“Тому що він проросійський пропагандист. І звернення його (до уряду Австрії – ред.) саме тому, що він обслуговує Кремль”, – пояснили в СБУ.

Liked the article?
Help us be even more cool!