ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Австрійська газета прибрала слова "громадянська війна" зі статті про Україну

08.04.2021, 12:00
Фото - Der Standard
Фото - Der Standard

Австрійська газета Der Standard у своїй публікації про Україну прибрала слова “громадянська війна” з нібито цитати Президента Володимира Зеленського, однак залишила цей термін російської пропаганди у заголовку.

Про це свідчать внесені правки до відповідної статті про Україну, повідомляє Укрінформ.

“У попередній версії йшлося про «громадянську війну на Донбасі», але президент говорив про “війну”, - зазначається в короткому дописі, розміщеному 7 квітня після обіду наприкінці статті.

Мова йде про опублікований у вівторок матеріал під заголовком “Україна хоче вступити до НАТО, знову спалахує громадянська війна». При цьому в статті було не просто використано наратив російської пропаганди про «громадянську війну” на сході України, а ці слова ще й були подані як нібито цитата Президента України Володимира Зеленського.

“Президент Володимир Зеленський заявив у вівторок, що вступ України до військового союзу НАТО є «єдиним способом закінчити громадянську війну на Донбасі”, - йшлося у статті.

Наразі в обох місцях тексту, де була ця нібито цитата українського президента, внесено правки, і текст звучить наступним чином: “Президент Володимир Зеленський заявив у вівторок, що вступ України до військового союзу НАТО є “єдиним способом закінчити війну на Донбасі”.

Водночас, австрійська газета залишила термін “громадянська війна” у заголовку.

Як повідомляв ІМІ, раніше посол України в Австрії Олександр Щерба висловив обурення з приводу використання австрійською газетою Der Standard терміну “громадянська війна” для опису розпочатого Росією збройного конфлікту на Сході України та подальшої окупації частини української території.

Мова йде про опубліковану 6 квітня статтю під заголовком “Україна хоче вступити в НАТО, знову спалахує громадянська війна”. Ці слова подаються як нібито цитата Президента України Володимира Зеленського.

Liked the article?
Help us be even more cool!