ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Австралійський мільярдер подав до суду на Facebook

03.02.2022, 10:20
Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

Австралійський мільярдер Ендрю Форрест подав до суду на Facebook, стверджуючи, що соцмережа не змогла запобігти шахрайській рекламі, в якій використовувалося його зображення.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на ВВС.

Голова гірничовидобувної компанії Fortescue Metals Ендрю Форрест стверджує, що Facebook порушив австралійські закони про боротьбу з відмиванням грошей через поширення афери з криптовалютою.

Це перший випадок, коли Facebook зіткнувся з кримінальною справою в глобальному масштабі. Крім того, Форрест подав цивільний позов до американського штату Каліфорнія, де розташована штаб-квартира Facebook.

Власник Facebook, компанія Meta, не прокоментував справи Форреста, але заявив, що “намагається не допускати цих людей (шахраїв) до нашої платформи”.

Ендрю Форрест заявив, що Facebook виявив “злочинну безрозсудність”, не зробивши більше для припинення реклами, яка вперше з'явилася на початку 2019 року. У листопаді 2019-го він написав відкритого листа босу Facebook Марку Цукербергу, закликаючи його вжити додаткових заходів.

Шахраї використовують фотографію Форреста і фото інших знаменитостей для просування фіктивних інвестицій, що обіцяють багатство. Хоча Facebook забороняє таку рекламу, багато хто, як і раніше, з'являється на платформі.

Liked the article?
Help us be even more cool!