ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Аверс" використав фейсбук-коментар для звинувачення голови Львівської ОВА в розкраданні гуманітарки

22.04.2022, 19:44
Фото – Shutterstock / PathDoc / dailymail.co.uk
Фото – Shutterstock / PathDoc / dailymail.co.uk

Луцький телеканал “Аверс” на підставі коментаря з фейсбуку звинуватив голову Львівської обласної військової адміністрації Максима Козицького в розкраданні гуманітарної допомоги від представників Української діаспори в США. Козицький заявив, що ця інформація не відповідає дійсності.

Інформацію “Аверсу” поширив також львівський сайт “Четверта студія”, однак згодом видалив цю новину.

Авторка телесюжету Наталія Поліщук наводить фейсбук-коментар користувачки Зоряни Боднар, називаючи її “представниками української діаспори в Америці”.

Скриншот з відео "Аверсу"

Зі свого боку Максим Козицький зазначив, що поширена в цих медіа інформація “має всі ознаки фейкової атаки на керівництво адміністрації області”.

“Такий висновок журналісти роблять на підставі приватного коментаря представниці громадської організації “Союз Українок” Зоряни Боднар у соціальних мережах без наведення будь-яких фактів, результатів розслідування чи з'ясування обставин. […] Львівська ОВА за весь воєнний період не отримувала жодних гуманітарних вантажів ні від ГО “Союз Українок”, ні від інших юридичних чи фізичних осіб зі США. Ні я, ні інші посадовці ЛОВА до названих гуманітарних вантажів жодного стосунку не мали і не мають. Це наводить на думку, що сюжет явно має замовний характер і є яскравим прикладом медіакілерства та маніпулювання громадською думкою”, – зазначив Козицький. 

Крім того, ВГО “Союз Українок” заявила, що не уповноважувала нікого зі своїх членкинь для такого звинувачення. Заяву Зоряни Боднар вони назвали провокаційною та вважають “заяву цієї особи наклепом, інсинуацією і намаганням дестабілізувати діяльність обласного гуманітарного штабу в складний воєнний час та скомпрометувати  голову Львівської обласної військової адміністрації Максима Козицького”.

“У своєму дописі пані Зоряна назвала себе представницею Союзу Українок і без жодних доказів і опертя на факти заявила, що начебто всю допомогу, яку надсилає діаспора Америки, “пересортовують та розкрадають під наглядом очільника Львівської області”. З огляду на це повідомляємо, що ані Провід Союзу Українок Америки, ані Провід ВГО Союзу Українок в Україні не уповноважували нікого зі своїх членкинь для такого звинувачення”, – зазначили в організації.

Liked the article?
Help us be even more cool!