ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Аверс" повідомив, що СБУ взяла канал у "розробку". Спецслужба спростовує

11.03.2019, 16:21
Фото - YouTube

Телеканал “Аверс” із посиланням на власні джерела повідомив, що Служба безпеки України може порушити кримінальне провадження щодо нього за фактом розпалювання міжнаціональної ворожнечі.

Про це йдеться в сюжеті “Аверсу” від 1 березня, оприлюдненому на Youtube-каналі.

У підводці до сюжету ведучий новин повідомив: “Служба безпеки України, яка напряму підпорядковується Президенту, взяла в розробку телеканал “Аверс”. Дійшло до того, що працівники СБУ наполегливо рекомендують працівникам державних структур не співпрацювати з телеканалом. Себто не ходити не ефіри і не давати коментарів”.

За інформацією каналу, приводом для провадження нібито стало інтерв’ю з відеоблогером Анатолієм Шарієм.

“З власних джерел нам стало відомо, що силовикам надійшов наказ відкрити проти телеканалу “Аверс” хоч якесь провадження. Силовики довго думали, за що ж зачепитися. Лише після того, як 21 лютого на телеканалі “Аверс” вийшло інтерв’ю з блогером і журналістом Анатолієм Шарієм, СБУ взялася за вуха притягнути цю подію до розпалювання міжнаціональної ворожнечі”, – йдеться в сюжеті.

У свою чергу Управління Служби безпеки України у Волинській області офіційно повідомляє, що будь-яких процесуальних дій щодо працівників ТРК “Аверс” не проводить.

“Заяви, викладені керівництвом телеканалу, є безпідставними та не ґрунтуються на жодних доказах. Зазначимо, що для підтвердження чи спростувань своїх “здогадок” керівництво ТРК “Аверс” до Управління офіційно не зверталося. Наголошуємо, що Управління діє виключно у правовому полі відповідно до діючого законодавства України”, – зазначила прес-служба УСБУ у Волинській області.

Liked the article?
Help us be even more cool!