ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Аваков, як і обіцяв, закрив харківську газету "Главное"

15.01.2013, 06:05

З нового року перестала виходити у друкованому вигляді харківська газета «Главное». Залишилась лише її онлайн-версія. Про це повідомив «МедіаПорту» головний редактор видання Євген Маслов.

Серед причин закриття видання - відсутність ресурсів для продовження роботи над газетою.

«Ми виїхали з попереднього приміщення, потрібно було проводити рекламну кампанію, підписка і так далі. Ресурс... Тобто тут досить багато причин. Тобто закрилися не з переляку. Тиск, безумовно, був. Але тиску можна протистояти. Принаймні, мене важко налякати», - сказав Маслов.

На його думку, тепер у регіоні не залишається газет, в яких би висловлювалася не підконтрольна владі точка зору.

«Читачам погано. Тому що вони звикли до ресурсу якогось. Виписували газету. Листів було досить багато, дзвінків. Професіонали розуміють, що це не дуже добре для загального якогось інформаційного фону. А обивателю - тим більше, маргінального - вистачає харківських новин», - вважає Маслов.

Для співробітників газети, як і для її читачів, закриття видання несподіванкою не стало, розповідає журналіст, заступник головного редактора Володимир Чістілін. Для себе він уже вирішив, що буде співпрацювати з сайтом «Главное».

«Певні борги по зарплаті є, але все виплачується. Хтось вже пішов, хтось шукає роботу. Хтось буде працювати на сайтi», - сказав Чістілін.

У колонці редактора, в номері № 49 від 8 грудня 2012 року, Маслов попередив читачів:    «Причин багато. Важливий результат. І наслідки. Тим, хто вже встиг підписати газету, слід звернутися в поштове відділення і повернути гроші за підписку. Або підписати інше видання. Ми вирішили оголосити про це одразу ж, до закінчення підписки, щоб ви, шановні читачі, знали правду і розуміли, як діяти надалі. Читати «Главное» можна буде в онлайн-режимі за старою адресою glavnoe.ua», - пояснив тоді Маслов. А в останньому номері (№ 52) редактор попрощався з читачами.

Нагадаємо, засновником і видавцем газети «Главное» є «Дослідний центр медіатехнологій» - дочірнє підприємство Акціонерного товариства «Інвестор», президентом якого був екс-губернатор Харківської області Арсен Аваков. Тираж видання становив близько 10 тисяч примірників.

17 грудня 2012 року Аваков повідомив, що через фінансові проблеми харківська газета "Главное" може перестати виходити в друкованому вигляді і залишиться тільки в електронній версії.

14 грудня 2012 року закрилися ряд медіа-ресурсів, які пов'язують з Аваковим. Це газета "П'ятниця", прес-центр "Майдан Свободи", служба новин "Харківські новини", служба новин АТН припинила мовлення на регіональних каналах, перестав також мовити телеканал А/ТВК.

Liked the article?
Help us be even more cool!