ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Аваков анонсував брифінг з розслідування вбивства Шеремета

26.01.2017, 10:06

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що крім нього і керівників слідчої групи ніхто не володіє результатами слідства у справі вбивства журналіста Павла Шеремета. Про це він заявив на своїй сторінці в Facebook у відповідь на запит “Української правди”.

“Справа про вбивство Шеремета: на наступному тижні відбудеться брифінг міністра і керівників слідчої групи по ходу розслідування. Ніхто інший не володіє результатами слідства і не уповноважений слідством до оприлюднення фактів і висновків цього розслідування”, - повідомив Аваков.

Як повідомляв ІМІ, 20 січня УП заявила, що після шести місяців з моменту вбивства Шеремета слідство не визначило основну версію і не надало жодних результатів.

23 січня народний депутат Антон Геращенко  на прес-конференції у Києві заявив, що слідство вважає, що вбивство журналіста Павла Шеремета було реалізовано з диверсійно-терористичного центру на території Російської Федерації.

24 січня журналісти видання “Українська правда” заявили, що стурбовані перебігом розслідування вбивства їхнього колеги Павла Шеремета, та звернулися до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова надати точну інформацію щодо розслідування цієї справи.

Також редакція попросила Авакова взяти письмові покази у Антона Геращенка через його заяву, що вбивство журналіста було реалізовано з диверсійно-терористичного центру на території Росії.

У Києві 20 липня 2016 року в результаті вибуху автомобіля загинув відомий журналіст Павло Шеремет, який їхав в машині. Автомобіль належав керівнику “Української правди” Олені Притулі, її в машині не було.

Поліція кваліфікувала подію за статтею “умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб”.

Генеральний прокурор Юрій Луценко назвав загибель Павла Шеремета вбивством в результаті дії вибухового пристрою. Ключовою версією вбивства Луценко назвав помсту за професійну діяльність Шеремета.

Радник голови СБУ Юрій Тандіт назвав чотири основні версії вбивства П. Шеремета, які відпрацьовуються слідством: професійна діяльність, особисті мотиви, російський слід і замах на Олену Притулу.

Liked the article?
Help us be even more cool!