ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Астана закликала владу РФ відреагувати на шоу Соловйова, де Казахстан назвали "наступною проблемою" Росії

23.11.2022, 16:51
Фото – inbusiness.kz
Фото – inbusiness.kz

Заступник міністра закордонних справ Казахстану Роман Василенко закликав владу РФ відреагувати на висловлювання прокремлівського експерта в програмі "Вечір з Володимиром Соловйовим" на каналі "Росія 1" про те, що "наступною проблемою" Росії після України стане Казахстан.

Про це повідомляє казахська служба Радіо Свобода.

Російський політолог Дмитро Дробницький в ефірі запропонував "звернути увагу, що наступна проблема – це Казахстан", тому що там, на його думку, "теж можуть розпочатися нацистські процеси". "І росіян там багато, і територія там – вибачте, і Семипалатинськ там, і ядерне паливо для всього нашого "Росатому" теж там", – сказав він.

"Ми вважаємо, що вони (подібні заяви. – Ред.), по-перше, не відбивають офіційної позиції Російської Федерації, по-друге, завдають шкоди традиційно тісним відносинам між Казахстаном та Росією, по-третє, озвучування подібних позицій на одному з федеральних каналів заслуговує на відповідну реакцію з боку влади Російської Федерації", – заявив заступник міністра закордонних справ Казахстану.

Як повідомляв ІМІ, телекомунікаційна компанія "Білайн Казахстан" з 5 жовтня припинила трансляцію 15 російських телеканалів на своїх платформах "TV Інтернет Дома" та в сервісі BeeTV у країні. 

Liked the article?
Help us be even more cool!